Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

14. februára 2022

Čo sú alternatívne platobné metódy a prečo sú dôležité v dnešnom e-commerce svete

autor: TrustPay
Sledujte nás:

Existuje mnoho spôsobov, ako platiť za svoje online nákupy. V niektorých krajinách sú dokonca obľúbenejšie ako platby kartou. Poznáte ich? V dnešnom článku vám predstavíme alternatívne platobné metódy.

Čo sú to alternatívne platobné metódy?

Alternatívne platobné metódy – skrátene APM sú bezhotovostné platby akéhokoľvek spôsobu, ktoré nie sú vykonávané pomocou hlavných značiek platobných kariet (VISA alebo MasterCard). V posledných rokoch sú mimoriadne obľúbené a reprezentujú účinný spôsob, ako nakupovať online.

Najznámejšie druhy alternatívnych platobných metód

Každý zákazník preferuje iný spôsob platenia. Alternatívne platobné metódy sú riešením pre milióny spotrebiteľov, ktorí chcú svoje online nákupy zaplatiť rýchlo a bezpečne. Medzi najčastejšie alternatívne spôsoby platenia patria:

Hotovostné platby („elektronická hotovosť“)

Zákazníci zakliknú spôsob platby v hotovosti. Vygenerujú si čiarový kód, ktorým sa identifikujú v obchode a tovar zaplatia. Hneď ako je platba potvrdená, obchodník dodá tovar zákazníkovi. K tejto skupine patria napríklad Cash2code, Boleto, Oxxo, alebo Fawry.

Bankové prevody v reálnom čase

Tento spôsob platby umožňuje spotrebiteľom platiť za tovar a služby prostredníctvom priamych online prevodov z ich bankového účtu. Príkladmi tohto spôsobu platby sú iDEAL alebo GiroPay.

Inkaso

Zákazníci poskytnú obchodníkovi možnosť sťahovať peniaze zo svojich účtov. Pod služby platenia inkasom, tzv. “recurring platby”, spadá napr. SEPA inkaso (SEPA direct debit).

Domáce kartové schémy

Na celom peňažnom trhu platia zákazníci aj kartovými schémami Visa a Mastercard. Na domácom trhu môžu obchodníci využiť ich lacnejšie variácie – domáce kartové schémy. Výhodou je, že u niektorých, ako Bancontact, sa nemusíte obávať reklamácii platieb (tzv. chargebackov).

Elektronické peňaženky (e-wallets)

Načo si zaťažovať vrecká hotovosťou, keď si ju môžete digitálne uložiť do elektronickej peňaženky? Tento obľúbený spôsob platenia využívajú systémy PayPal či Alipay.

Digitálne a mobilné peňaženky

Platiť už možno aj pomocou telefónu či smart hodiniek. Apple Pay a Google Pay majú platobné karty zabudované priamo v zariadení. Stačí priložiť a nákup je uhradený.

„Nakúp teraz a zaplať neskôr“ alebo „Buy-now-pay-later“

Metóda BNPL umožňuje zákazníkom rozložiť svoje náklady na niekoľko splátok alebo zaplatiť celú sumu neskôr. Svoj nákup zaplatia prostredníctvom účtu alebo debetnej karty. Službu “BNPL” ponúka napr. spoločnosť Klarna, ale aj české či slovenské inštitúcie Twisto a Ahoj.

Prečo by alternatívne platobné metódy nemali chýbať vo vašej obchodnej stratégii?

Alternatívne platobné metódy musia byť súčasťou každej dobrej platobnej stratégie obchodníka. Ak e-shop neposkytuje spôsob platby, ktorý zákazník preferuje, prichádza o predaje. Je dôležité rozumieť miestnym trendom a preferenciám. Výskumy ukazujú, že ak obchodníci poskytujú v danej krajine tri najobľúbenejšie spôsoby platby, zvýšia sa im konverzie až o 30 %.

TrustPay a alternatívne platobné metódy

V TrustPay pokračujeme s rozširovaním svojho portfólia alternatívnych platobných metód. Momentálne poskytujeme najväčšie množstvo platobných metód na českom a slovenskom trhu. Klienti si môžu vybrať spôsob, ktorý vyhovuje ich cieľovým skupinám doma i v zahraničí a umožniť im čo najpríjemnejší zážitok z nakupovania.

V ďalších článkoch vám predstavíme jednotlivé alternatívne platobné metódy z nášho portfólia.

Ak máte otázky, alebo sa chcete poradiť, ktorá platobná metóda je pre vás vhodná, neváhajte nás kontaktovať e-mailom na podpora@trustpay.eu alebo telefonicky na číslo +421 2 321 68 450.

Mohlo by vás zaujímať

Pomáhame rásť našim klientom a my tak rastieme s nimi
TrustPay za posledný rok predstavil veľa fantastických zmien, ktorými sme vypočuli potreby našich partnerov a priniesli sme na trh nové a lepšie služby. Nechceme byť len jedna z mnohých platobných brán na trhu, ale chceme byť pre našich klientov partnerom v ich podnikaní.
Economy
author: TrustPay
Ako prispôsobiť e-shop pre zahraničných zákazníkov?
Hodnota európskeho e-commerce trhu sa na konci roku 2020 odhadovala na viac ako 700 miliárd EUR, pričom takmer štvrtina hodnoty e-commerce transakcií sa vygeneruje práve nakupovaním od zahraničných obchodníkov.
Economy
author: TrustPay
Bezpečné nakupovanie na internete
Nielen technológie, ale aj aktuálna pandemická situácia vo svete zmenili naše nákupne správanie. Čoraz viac začíname preferovať online nákupy na internete pred návštevou kamennej predajne.
Economy
author: TrustPay